Lone Bonde Haupt, billedkunstner

 

Atelier i Lejre på Midtsjælland.

Lidt om min baggrund
Jeg er autodidakt billedkunstner og maler hovedsagelig abstrakte malerier. Jeg er oprindelig uddannet i grafisk kommunikation fra Den Grafiske Højskole (nuværende DMJX), og har gennem mit arbejde som grafisk designer altid brugt mine kreative evner.

Jeg har arbejdet med at designe og layoute magasiner som I Form, Bo Bedre, Aktiv Træning, Spis Bedre, Historie og Gør Det Selv. De seneste syv år har jeg stået for alt design og layout af magasinet Bolius, fra Videncentret Bolius.

Lidt om mine teknikker
Det er dog først de senere år, at jeg har kastet mig over at male på lærreder, og jeg er blevet fuldstændig bidt af det. Jeg maler i mange lag og benytter mange forskellige teknikker.

Ofte starter jeg et billede vådt i vådt, og senere maler jeg videre tørt og bruger både akrylmaling, softpasteller, grafit, oliekridt og posca tusser.

Jeg maler meget med spartel og stive pensler for at få et mere ekspressivt udtryk. Nogle af de underliggende lag forsvinder helt, mens andre kan anes gennem de overliggende transparente lag.

Der skal helst være både ro og kaos, kontrast, balance, dybde samt detaljer, som betragteren kan gå på opdagelse i. Jeg prøver at arbejde intuitivt og slår tanker og styring fra og lader billedet bestemme.

Lidt om hvad det er der inspirerer mig
Det at skabe et fysisk værk, er en stærk drivkraft for mig. Og helst med store armbevægelser.

I det hele taget at bruge mine hænder til at skabe et maleri, som man kan gå på opdagelse i igen og igen, og som kan skabe følelser og ikke mindst fordybelse. Fordybelse er et kæmpestort modstykke til hele vores digitale tidsalder og moderne liv, hvor alt skal gå så pokkers hurtigt, så man helt glemmer at mærke sig selv og sine omgivelser.

Jeg bliver inspireret af mange forskellige ting. Det kan være helt jordnære ting som et billede fra et magasin, noget jeg har ser i fjernsynet eller på nettet, eller der kan være en butiksfacade eller noget helt fjerde. Det kan også være naturen omkring vores sommerhus ved Lammefjorden.

Vand har fx mange nuancer der ikke kun er blå, men nogen gange er fjorden helt irgrøn. Ofte er det farver der tricker min hjerne og giver mig skabertrangen. Men allermest maler jeg nok for min egen skyld, og fordi jeg ikke kan lade være!

Art is my passion. Abstrakt is my freedom. Joy is my goal.

Inspiration hentes bla. på Tuse Næs ved Lammefjorden.

Der arbejdes i ateliet.

Der arbejdes i ateliet.

Malekursus hos Bettina Holst i Haslev.